категории
Новини
Дата: 27 Октомври 2016

Най-добрите коледни пазари в Европа – 3 част

13. Швейцария - Санкт Гален ( St Gallen )
24 ноември - 24 декември

Само на час път от Цюрих, ул Гален има всички празнични кутии: барокова катедрала, чудесни, богато украсени средновековни сгради, както и красиви пощенски картички на покритите със сняг планини.
Началото на коледното забавление се поставя с осветлението и украсата на най-високата коледна елха в Швейцария, придружено с Карол пеене.
Характерен за St Gallen е джинджифиловият хляб /марципановите измислици се предлагат в различни форми, имат различни декорации, и винаги са вкусни/. За да се стоплите веднага бихме ви предложили капка от Beizli, малка кръчма, халба feuerzangenbowle (състои се от сухо червено вино, пръчка канела, карамфил, лимон и портокалова кора, захар и разбира се – ром ) и огненият ефект е гарантиран.

 

14. Белгия – Брюж
18-ти ноември, 2016 - 1-ви Януари 2017

Основните сергии в Брюж са разположени в Market Square , пренебрегваният от 13-ти век Белфорт (камбанарията), и в Simon Stevinplein.
Има много места, откъде може да си купите ръчно изработени бижута, дървени играчки, шапки и шалове, кожени изделия и, разбира се, шоколади.
Не пропускайте местната бира в Staminee де Garre, уютната механа в De Garre и тясната алея на Breidelstraat.

 

15. Литва – Вилнюс
26 ноември - 29 Декември

Когато става въпрос за празничния сезон, Литва влага огромен капитал . Най-атрактивна е телевизионната кула  Vilnius, превърната в огромна коледна елха с невероятна украса.
Останете загрят в снега, отпивайки греяно вино (karstas vynas). Опитайте от литовските сладкиши, като raguolis или торта с маково семе.

 

16. Чехия – Прага
26-ти ноември 2016 г. - 1-ви Януари 2017

На стария градски площад (Old Town Square) е разположена родната сцена, огромно дърво и дневни представления с народни оркестри и хорове. Разходете се из сергиите - както тук, така и в съседните Wenceslas Square - за резбовани дървени играчки, бохемски кристали, гранат бижута и традиционни сламени и царевични декорации.
Яжте Klobasa (полски салам) или trdelník -  горещ, със захарно покритие сладкиш. 
Посетете една вечер концерт в една от църквите на града, като St Салватор, катедралата Сейнт Клемънт или базиликата Свети Георги.

 

източник: www.cluborfei.com 

Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

Tя ще може да се пълни с данните за всички места за настаняване в България.
Дата: 08 Февруари 2019

Успешно представяне на България на туристическото изложение в Истанбул

Посетителите на изложението са проявили интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас
Дата: 30 Януари 2019

ПЛАТФОРМАТА TRIPXV НА ОРФЕЙ КЛУБ УЕЛНЕС АД УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС

Орфей Клуб Уелнес АД е сред одобрените участници в националния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ.
Дата: 01 Декември 2018

„ФИЛИПОПОЛИС ТУР“ ПУСКА НА ПАЗАРА НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЛОВДИВ

Пловдивският туроператор пуска на пазара алтернативен еднодневен тур „Различният Старинен Пловдив”.
Дата: 19 Април 2018

"Филипополис тур" се включи в XV-то издание на туристическото изложение във Велико Търново

Филипополис тур взе участие за първи път в единствения специализиран форум за този вид туризъм в България.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).