категории
Новини
Дата: 02 Ноември 2016

5 летища, които предлагат безплатни екскурзии за пътниците между полетите

Дългото чакане за полетите на летището може да бъде скучно и досадно. Съвременните летища предлагат голямо разнообразие от забавления за пътниците:  могат да се скитат из магазините и бутиците, да пият ароматно кафе, да отидат на кино, но като правило, всичко това струва пари. Освен това пропускат възможността да разгледат забележителностите на града, в който се намират.

 

1. Сингапур - летище Чанги
Какво е необходимо: паспорт, бордна карта, виза (за срок до 96 часа).
Как да стигнем до там: Трябва да се регистрирате в  една от специалните кабини в транзитната зона един час преди началото на турнето. Подробности могат да бъдат намерени тук .
Можете да избирате между 2 екскурзии - обиколка на забележителности на града (City Sights Tour) и наследствен тур (Heritage Tour).Екскурзиите са от 9.00 до 18.30 часа.
 Повече информация  за сайта на летището тук.
Какво можете да видите: китайския квартал, квартала "Малката Индия", хотел "Marina Bay Sands", "Градините на залива" , театър "Еспланада".

Хотел "Marina Bay Sands
Уникалната архитектура на хотела прилича на огромен кораб. Комплекса е разположен върху три небостъргача. Горната "палуба" на корабът се превръща в най-известният плувен басейн, разтегнат в хоризонта, и в кът за отдих с градина от 12 400 кв. М. м.

„ Градините на залива”
Точно пред хотел "Марина Бей" са разположени футуристичните "Градини на залива." На по-голямата територия на парковата зона върху 101 хектара британски инженери са построили 18 гигантски дървета с височина от 25 до 50 метра. През нощта, бляскавия парк е особено магически.

Театър "Еспланада"
Grand Theatre "Еспланада" напомня на тропическите плодове Дуриан – неговият купол е изграден от 7000 броя стъклени черупки.

 

2. Сеул - летище Инчеон
Какво е необходимо: паспорт, бордна карта, виза и такса от $ 10.
Как да стигнем до там: Можете да се регистрирате онлайн или на рецепцията на летището. Как да го намерите? Прочетете тук .
Има няколко различни тура с продължителност от 1 до 5 часа с тръгване от 8.00 до 15.00 всеки ден. Повече информация и списък на всички екскурзии могат да бъдат намерени тук .
Какво можете да видите: Gyeongbokgung Palace, мостът Инчеон, пазарът Shinpo, храмът Haedong yonggungsa, древното село Hanok Namsangol, пещерата Gvangmёng и други.

Gyeongbokgung Palace
Този  комплекс е основният и най-големият дворец на династията Чосон, където е живяло кралското семейство.

Temple haedong yonggungsa
Този будистки храм е разположен на скала и предразполага за прекрасна панорамна гледка към морето. Смята се, че всяка искрена молитва или желание,които останат скрити в храма, обезателно се сбъдват.

 

3. Летище Ататюрк в Истанбул
Какво е необходимо: да пътувате с Turkish Airlines ,бордна карта, паспорт.
Как да стигнем до там: трябва да се регистрирате на рецепцията за една обиколка за около половин час преди началото.
Можете да избирате различни варианти за екскурзии, които започват от 8.30 до 16.00 часа. Научете повече за всички турове  тук.
Какво можете да видите: Синята джамия, двореца Топкапъ, крепостта Yedikule, кулата Галата, Обелиска на Теодосий, площад Султанахмет, площад Таксим, двореца Долмабахче, църквата Света София и много други.

Синята джамия
Популярна с името Синята Джамия, заради характерните плочки със синя украса, с които са облицовани стените отвътре. Самата джамия има един величествен купол, 6 минарета и 11 второстепенни по-малки куполи. Архитектурата й съчетава в себе си постиженията на два века опит в изграждането на османски, (ислямски) и византийски (християнски) храмове. Тя е един от символите на града.

Кулата Галата
Кулата Галата - един от най-старите паметници на Истанбул. Тя е построена през XIV век. Височината й и разположението й  върху хълм я правят напълно видима от почти всички части на града.
Тя е част от района Фатих. Иначе тук е било сърцето на древния Константинопол. Мостът Галата пресича Златният рог от Еминьоню, а устието на Босфора се отваря към Мраморно море точно тук.

Двореца Долмабахче
Луксозния  дворец  Долмабахче, построен в бароков стил, може да се конкурира с най-добрите в грандиозността европейски дворци на владетели.

 

4. Доха, Катар - международно летище
Какво е необходимо: бордна карта, паспорт, виза.
Как да стигнем до там: трябва да бъдете регистрирани за турнето. Това става 2 часа преди началото на самата обиколка и времето да се запишете е 1 час и 15 минути. Достъпни са само 22 места, така че е най-добре да пристигнете рано.
Обиколките, които се провеждат на ден са 4. Най-ранния час на тръгване - 8.00, най-късния - 20.00. Всяка обиколка трае 2 часа и 45 минути. Всички детайли могат да бъдат намерени тук .
Какво можете да видите: Музея на ислямското изкуство, древния Катар, "Перлата на Катар" и Стария пазар.

Музей на ислямското изкуство
Сградата е направена в стила на древната ислямска архитектура. Тя е с уникален дизайн и е живописно разположена на брега на залива на Доха. Музеят разполага с уникална колекция от ислямското изкуство.

"Перлата на Катар"
"Перлата на Катар" - луксозен жилищен комплекс, построен на изкуствен остров. Той включва луксозни вили, десетки небостъргачи, луксозни хотели, модни бутици и ресторанти.

Древния Катар
На брега на Персийския залив е разположено културното наследство на Катар. Има театри, кина и художествени галерии, който показва работата на най-добрите артисти на Катар.

 

5. Salt Lake City, САЩ - международно летище
Какво е необходимо: паспорт, виза.
Как да стигнем до там: обиколките са достъпни без предварителна регистрация.С транспорт от летището по разписание тръгвате към храма. Може да научите повече за точния график на бюрото за информация при терминалите 1 и 2. Възможно е също така да резервирате обиколка по-рано.
Екскурзиите  тръгват на всеки час от 9.00 до 19.00 часа. Повече информация тук .
Какво можете да видите: Храмовия площад и храма Солт Лейк.

Храмовия площад и храма Солт Лейк
Този величествен храм, който е построен от мормоните е символ на Солт Лейк Сити.

 

източник: www.cluborfei.com

Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

Tя ще може да се пълни с данните за всички места за настаняване в България.
Дата: 08 Февруари 2019

Успешно представяне на България на туристическото изложение в Истанбул

Посетителите на изложението са проявили интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас
Дата: 30 Януари 2019

ПЛАТФОРМАТА TRIPXV НА ОРФЕЙ КЛУБ УЕЛНЕС АД УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС

Орфей Клуб Уелнес АД е сред одобрените участници в националния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ.
Дата: 01 Декември 2018

„ФИЛИПОПОЛИС ТУР“ ПУСКА НА ПАЗАРА НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЛОВДИВ

Пловдивският туроператор пуска на пазара алтернативен еднодневен тур „Различният Старинен Пловдив”.
Дата: 19 Април 2018

"Филипополис тур" се включи в XV-то издание на туристическото изложение във Велико Търново

Филипополис тур взе участие за първи път в единствения специализиран форум за този вид туризъм в България.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).