категории
Новини
Дата: 25 Ноември 2016

Пловдив с престижна номинация за Лидер в туризма на Балканите

Община Пловдив получи престижна номинация за  Лидер в туризма на Балканите от второто издание на престижните награди  Balkan Awards for Tourism Industry 2016. Градът все по-успешно се развива като водеща дестинация за културен, събитиен, винен и религиозен туризъм в страната. Церемонията ще се състои на 1.12. 2016 г. от 20 ч. в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Един от най-старите градове в Европа пази не само огромно културно и археологическо наследство на града - повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода, но има и поредица от амбициозни проекти, част от стратегията на Община Пловдив за развитието на града.
Много от забележителностите на града днес са напълно обновени. „Капанът" се превърна в първия квартал на творческите индустрии в сърцето на града, със своите над 60 самостоятелни локации. В напълно обновения Природонаучен музей се намира първият в страната 3D планетариум.
Малката базилика и Римският стадион са не само уникални туристически обекти, но и любими места за пловдивчани и гости. В момента усилено се работи по реставрацията на Епископската базилика - най-голямата раннохристиянска базилика на Балканите, с която Пловдив ще кандидатства за включването й в списъка на обектите, признати за културно наследство от ЮНЕСКО. На територията на  Стария град бяха реставрирани и открити Антовата къща, къща „Бирдас" и най-старата и импозантна къща – перлата „Клианти".
Пловдив спечели наградата „Златна ябълка" на Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма – FIJET. Наградата "LaPommed'Or" или „Златната ябълка", своеобразен еквивалент на Оскар в туристическата индустрия, беше връчена на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев през септември тази година. Пловдив е най-старият жив град в Европа, според „Дейли телеграф" и най-добрият град за бизнес в България за 2014 и 2015 година. Той е обявен за шестия най-добър град в света, който трябва да бъде посетен през 2015 година и е в топ 10 на водещите туристически дестинации в световен мащаб. Според  Lonely Planet, е сред най-желаните дестинации за посещение.      
Носител е на награда за „Културен туризъм 2015" и за „Балканска столица на културата" на годишните награди BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY 2015. През настоящата година, Пловдив бе обявен за водеща туристическа дестинация в класацията „Най-добри европейски дестинации – 2016".
През април градът под тепетата бе домакин на най-престижния независим винен конкурс в света Concours Mondialde Bruxelles -2016. В Пловдив се проведе и годишната конференция на регионалните европейски телевизии СИРКОМ, както и на петата национална среща „Музеите и устойчивото развитие".За първи път в Пловдив,през септември се проведе ФАРА 2016 - най-голямото събитие за рекламната индустрия в страната.  Всички те доведоха нов сегмент посетители в града.
Ежегодната международната среща за туризъм е добър пример за ползотворното сътрудничество на Община Пловдив с фирмите от туристическия бранш и с българските външнотърговски представителства в чужбина. Това е един от успешните проекти на община Пловдив, в резултат на който се отчита устойчив ръст на потока от чужди туристи през всяка следваща година.
Богатият културен календар на Пловдив включва повече от 100 престижни прояви годишно – опера, камерни, симфонични концерти, театрални фестивали, рок концерти, изложби, пърформанси, представления и културни продукти от всички жанрове на изкуството, които отдавна са получили широко международно признание и привличат все повече и повече туристи. В резултат броят на посетителите се е увеличил многократно, като само тези в Стария Пловдив са над 800,000. С 58% са се увеличили и посещенията на музеите в града.  Данните на Национален статистически институт сочат и значителен ръст в реализираните нощувки на територията на Пловдив – 18%. Старият град стана най-посещаваният резерват  в България.
Постигнатите успехи са резултат от разнообразния и атрактивен туристически продукт, ефективните маркетингови стратегии. Тези положителни промени настъпват благодарение на политиката, която води и изпълнява екипа на Община Пловдив, на съвместните усилия на експерти и партньори от всички институции и неправителствени организации ЗАЕДНО. Това е и  мотото на концепцията, с която Пловдив спечели престижната титла Европейска столица на културата 2019. Община Асеновград също получи достойна номинация от Балканските туристически Оскари в категория  Културен туризъм. 

 

източник: www.economic.bg

Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

Tя ще може да се пълни с данните за всички места за настаняване в България.
Дата: 08 Февруари 2019

Успешно представяне на България на туристическото изложение в Истанбул

Посетителите на изложението са проявили интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас
Дата: 30 Януари 2019

ПЛАТФОРМАТА TRIPXV НА ОРФЕЙ КЛУБ УЕЛНЕС АД УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС

Орфей Клуб Уелнес АД е сред одобрените участници в националния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ.
Дата: 01 Декември 2018

„ФИЛИПОПОЛИС ТУР“ ПУСКА НА ПАЗАРА НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЛОВДИВ

Пловдивският туроператор пуска на пазара алтернативен еднодневен тур „Различният Старинен Пловдив”.
Дата: 19 Април 2018

"Филипополис тур" се включи в XV-то издание на туристическото изложение във Велико Търново

Филипополис тур взе участие за първи път в единствения специализиран форум за този вид туризъм в България.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).