категории
Новини
Дата: 29 Ноември 2016

10 града в Русия, които може да посетите за Нова Година

В Русия има повече от 1000 града и във всеки един от тях в нощта на 1 януари бият коледни камбанки. Но има някои вълшебни места, на които, ако празнувате Нова Година ще е още по-хубаво. По това време те са като приказка, която дава възможност да се случват чудеса. В тази статия сме събрали само малка част от тези места, които си струва да посетите по празниците.

 

1. Казан

Жителите на столицата Татарстан са широко отворени за нови гости и уверяват посетителите, че ще помнят дълго времето си прекарано там. Прекрасни джамии, църкви,  музеите на Кремъл, водния парк, ски курорти и още много други! И не забравяйте да опитате известната татарска кухня.

 

2. Санкт Петербург

Ако все още не сте посетили Северната столица през зимата – новогодишните празници са най-доброто време!!! Величествената катедрала Казан, остров Василевски и прекрасния дом Зингера, са само някои от нещатата, които ви очакват там!
Резервирай тук:


3.  Велики Устюг

Велики Устюг – не само родното място на Дядо Коледа, но и един от най-старите градове в руския север. Той е запазил първоначалния си вид до днес – великолепни храмове и манастири, къщи на търговци от XIX век и други. Там задължително трябва да посетите църквата Свети Никола, каменната църква Успение, църквата на мироносците и храма Симеон.

 

4. Москва

Нова година на Червения площад – един от акцентите, които ще помните дълго време. Всяка година в сърцето на Русия, хиляди хора тръпнат в очакване да чуят новогодишното поздравление на президента.

 

5. Смоленск

Първите 11 дни на януари е също една чудесна възможност да видите крепостната стена Смоленск и катедралата Св. Успение. В допълнение, в околностите на Смоленск, има много църкви и паметници на културата. Например – имението на композитора Михаил Глинка.

 

6. Кострома

Дядо Коледа живее във Велики Устюг, но къде може да срещнете неговата неотлъчна спътница Снежанка? В Кострома!  Тук е страхотната кула, където тя живее заедно със своите  домакини. Облечена е в сребриста, бяла или синя шуба.

Освен това, със сигурност си струва да видите Ипатиевския манастир и църквата на Възкресението в горичката.

 

7. Сочи

Новогодишните празници са чудесна възможност да видите олимпийския Сочи. Можете да посетите стадиона построен за участие в конкурса, известният Окенариум, най-голямата ботаническа градина, да се разходите по кейовете или да карате ски.

 

8. Владимир

Кристално чист въздух, сутрешна слана и блясъка на снега през нощта... какво повече бихме искали? На Нова година, Владимир е потопен в специална, празнична атмосфера. Тук не само ще имате прекрасна почивка, но и ще имате възможността да видите древните руски манастири и църкви.

 

9. Калининград

Да празнувате Нова година в Калининград означава да бъдете в Европейския град на Русия. Вие не се нуждаете от визи, за да се
разходите по калдъръмените улички на този уютен, обсипан с коледни пазари и празнична атмосфета град.

 

10. Велики Новгород

Велики Новгород – едно от най-красивите места за тези, които искат да се докоснат до атмосферата на невероятната руска зима. Елате тук, ако искате да разгледате известния Новгород Кремъл, паметника „Милениум на Русия”, музея на дървената архитектура и други.

 

Източник: www.cluborfei.com

Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

Tя ще може да се пълни с данните за всички места за настаняване в България.
Дата: 08 Февруари 2019

Успешно представяне на България на туристическото изложение в Истанбул

Посетителите на изложението са проявили интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас
Дата: 30 Януари 2019

ПЛАТФОРМАТА TRIPXV НА ОРФЕЙ КЛУБ УЕЛНЕС АД УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС

Орфей Клуб Уелнес АД е сред одобрените участници в националния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ.
Дата: 01 Декември 2018

„ФИЛИПОПОЛИС ТУР“ ПУСКА НА ПАЗАРА НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЛОВДИВ

Пловдивският туроператор пуска на пазара алтернативен еднодневен тур „Различният Старинен Пловдив”.
Дата: 19 Април 2018

"Филипополис тур" се включи в XV-то издание на туристическото изложение във Велико Търново

Филипополис тур взе участие за първи път в единствения специализиран форум за този вид туризъм в България.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).