категории
Новини
Дата: 25 Януари 2017

Няколко съвета за опаковане на багаж

Избрахте ли си дестинация? А багажът? Малък куфар, голям куфар, чанта или раница...кое ще изберете при пътуването? Независимо какво изберете опаковането на багажа винаги е трудна задача. За някои приготвянето на багажа е истински ужас и го оставят за последния момента, за други е предизвикателство, а за трети е прецизност.

 

1. Направете си подробен списък и отмятайте нещата, които слагате в куфара. Проявявайки съобразителност, ще избегнете неприятната ситуация, в която се опитвате да си спомните дали сте сложили в багажа си четката за зъби или къде точно е дезодорантът. Няма нищо по-лошо от това да стегнете куфарите си и след това да ги обръщате с главата надолу, само за да откриете, че фотоапаратът за подводни снимки е в един от тях. Този списък също така ще бъде полезен, в случай че изгубите багажа си.

 

2. Свиването на дрехите на руло е по-добрата опция от сгъването им - така те заемат по-малко място и дразнещите гънки и ръбове, които се появяват при сгъването, се избягват. Няма значение колко хубаво ще сгънете дадена тениска - след това отново ще е нужно гладене с ютия. Един бърз съвет при сгъване на тениска - поставете я на равна повърхност, сгънете ръкавите навътре, а след това я навийте, като започнете от най-долната част нагоре.

 

3. Когато се подготвяте за път, подредете всичките си дрехи и всичките си пари. След това вземете половината дрехи и двойно повече пари. Хората винаги взимат със себе си ненужни вещи. 

 

4. Винаги слагайте в багажа си найлонови торбички! Те са идеални, когато опаковаш храната си за еднодневно пътуване или когато трябва да смениш хотела си и се чудиш къде да пъхнеш тоалетните си принадлежности. Ако се намираш на място, където липсва кошче за боклук – можеш да ги ползваш именно като такова. Да слагаш в тях мръсни дрехи, да пренасяш в тях всякакви предмети – идеални са за всичко. 

 

5. Подберете бързосъхнещи дрехи. Невинаги ще имате тераса или сушилник, но ако изберете повече синтетични дрехи, можете да ги сушите и в стаята.Избирайте дрехи със сходни материи, които да могат да се съчетават лесно. Избягвайте вълнени панталони и копринена риза в един куфар.

 

6. Не носете излишна козметика. Вместо да носиш няколко шампоана, балсама и лосиона– си купи от видовете 2 в 1 или 3 в 1 и си реши проблема! Никога обаче не забравяй кислородна вода, лепенки за рани и алергозани, за да си подсигурена при порязвания, ожулвания и ухапвания от насекоми.

 

източник: www.cluborfei.com

Дата: 04 Март 2017

Събират средства за изграждане на парк „България на длан - макети на открито“

В страната ни е открито най-старото обработено злато в света и България има потенциала да бъде една от водещите културно-исторически дестинации
Дата: 27 Февруари 2017

10 града в Европа, които задължително да посетите през 2017 - 2 част

2-ра част
Дата: 13 Февруари 2017

5 места, които задължително да посетите поне веднъж в живота си

Представяме ви 5 от най-завладяващите места в света, които трябва да посетите поне веднъж в живота си. Пригответе се...
Дата: 18 Януари 2017

10 града в Европа, които задължително да посетите през 2017

1-ва част
Дата: 03 Януари 2017

7 зрелищни градове, които да видите през зимата

Зимата е идеален сезон за посещение на зашеметяващо красиви градове по света.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).