категории
Новини
Дата: 18 Януари 2017

10 града в Европа, които задължително да посетите през 2017

1. Берлин, културната столица на Европа 

През последните няколко години, немската столица привилича милиони туристи с богатия си културен живот, неповторима история и достъпни цени. Освен добре познатите забележителности,  не бива да пропускате квартала на музеите- Мит, Вавилонската порта, музеят на историята на евреите, както и малко известния мемолриал в Трептауър парк, който разказва историята на комунистическата пропаганда.
Берлин е идеалната дестинация за любителите на нощния живот. Сред богатия избор от барове, едни от най-известните са в кварталите Kreuzberg и Friedrichshain. Те предлагат голямо разнообразие, достъпни цени и затварят едва сутринта.
За да се насладите напълно на богатствата на Берлин, най-добре е да го посетите между май и август.

 

2. Будапеща, перлата на Дунав

В наши дни Будапеща е задължителна дестинация за посещение в източна Европа. Известна с богатата си история и нощен живот, тя приютява милиони туристи всяка година, които търсят възможността да се потопят в културата й, побирайки се в малък бюджет.
Сред най-известните туристически обекти, които не бива да бъдат пропуснати са Парламентът и Бастилията на рибарите, но закритият пазар, в който може да се докоснете до всички местни кулинарни изкушения, както и термалните бани, са също задължителни. Добре е да посетите тези обекти сутрин, за да избегнете дългите опашки от туристи.
 Що се отнася до най-доброто време през годината за посещение, то без съмнение е периодът юни-август, но и зимните месеци, през които може да се насладите на красотата на заснежениете сгради и камбанарии, не са за пренебрегване.  

 
3. Брюксел, европейската столица

Когато мислим коя европейска столица да посетим, трудно можем да пропуснем Брюксел. Известен като седалище на редица европейски институции, но също и като космополитен град, богат на култура. Брюксел е столицата на кралска Белгия с официални езици фламандски, френски и немски, намиращ се на културен и географски кръстопът в сърцето на Европа.
 
Наред с европейските институции и музеи, които да посетите в Брюксел, не бива да пропускате и Музея на комиксите, както и белгийския център на комиските, тъй като Белгия е изестна с едни от най-даровитите творци в областта на деветото изкуство.   Брюксел е идеална дестинация за любителите на гастрономиятя-тук е мястото да опитате най-различни видове гофрети, с чието качество и вкус се слави страната. Не бива да забравяте, че освен културна столиця, Брюсел е също и столица на бирата- тук може да намерите огромно разнообразие от видове и да опитате най-добрите от тях  в Европа.
 
Преди всичко Белгия е страна, разположена на север, затова посещение на Брюксел през зимата не е удачно решение. За сметка на това пролетта и лятото разкриват  неповторимия чар на града.


4. Копенхаген

Копенхаген освен столица на Дания, е столица на колелото и дизайна. Това е един млад и динамичен град, който събира в едно модерно и класическо. Но преди всичко, това е град, който завладява със спокойната си атмосфера, с качеството си на живот и с приветливостта на своите жители, които са винаги усмихнати и заразяват със своето „зен”- настроение.
 
Сред задължителните спирки в Копенхаген са градините Тиволи, които дават усещане, че се намирате в страната на чудесата. След това е атракционният парк, който е най-старият в Европа, отворил врати през  1843 година. Ако пък искате да се слеете с „ъндърграунда”, за вас е мини градчето Кристианиа, създадено от хипита и безработни през 70те години на миналия век.
 
За да се потопите напълно в атмосферата на града, изберете обиколка с колело. Минете през Строгет-най-дългата пешеходна улица в Европа, след  това направете кафе-пауза на централния площад Амагерторв. А ако сте любител на изкустовото, не пропускайте музея  Ny Carlsberg Glyptotek, който е събрал богата колекция от статуи.

Копенхаген е най-приветлив в края на пролетта или лятото, когато дните са най-дълги, а температурите предразполагащи обиколките. Може би идеалният период за посещение е между юни и юли.


 
5. Брага, „португалският Рим”  

Брага е най-старият и третият по големина град в Португалия. Също така, тук е основан първият университет в страната.  Преплитането на архитектурно наследство от римляни, мисюлмани и готи прави града музей под открито небе  на различни култури. В допълнение на живописните църкви и екзотични палати, Брага притежава многобройни паркове и градини.
 
Не бива да пропускате няколко основни места в Брага. Първо,  посетете манастира „Св. Мартин от Тиабес”, който запленява съ своите фонтати, статуи и стълбища на зиг-заг. След  това, в стария град неминуеми спрки са катедралата „Се” и дрорецът „Бишкаинюш” със своите прочути градини. След като сте се разходили и насладили на величествената архитектура, минете и през най-стария площад в града- Република.  Може да опитате frigideiras (солени португалски тестени изделия) или да дегустирате vihno verde ( типично португалско вино).
 
Най-доброто време да посетите Брага е периодът около Великден, който е един от най-важните празници в Португалия и време на зрелищни празненства.

 

източник: www.cluborfei.com 

Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

Tя ще може да се пълни с данните за всички места за настаняване в България.
Дата: 08 Февруари 2019

Успешно представяне на България на туристическото изложение в Истанбул

Посетителите на изложението са проявили интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас
Дата: 30 Януари 2019

ПЛАТФОРМАТА TRIPXV НА ОРФЕЙ КЛУБ УЕЛНЕС АД УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС

Орфей Клуб Уелнес АД е сред одобрените участници в националния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ.
Дата: 01 Декември 2018

„ФИЛИПОПОЛИС ТУР“ ПУСКА НА ПАЗАРА НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЛОВДИВ

Пловдивският туроператор пуска на пазара алтернативен еднодневен тур „Различният Старинен Пловдив”.
Дата: 19 Април 2018

"Филипополис тур" се включи в XV-то издание на туристическото изложение във Велико Търново

Филипополис тур взе участие за първи път в единствения специализиран форум за този вид туризъм в България.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).