категории
Новини
Дата: 27 Февруари 2017

10 града в Европа, които задължително да посетите през 2017 - 2 част

6. Палермо 
Палермо- столица и един от най-красивите градове в Сицилия, с повече от 2700 години история. Основан от финикийците, по-късно попада под владението на римляните, а след това и на византийци и мисюлмани, докато отново е оглавен от християни. Тази смесица от култури е дала живот на редица исторически паметници.

Основните забележителности на града са катедралата, катакомбите, а също и двореца на норманите, който дава възможност да се наблюдават различните културни влияния върху града. Плажовете в Палермо са отлично място да се отдадете на почивка и да се заредите. Разполагате с голям избор, като най-известният сред тях е Мондело. След като сте отпочинали, може да се разходите по пристанището или да отидете в Зиза, за да разгледате двореца, намиращ се там.
 
През пролетта и есента температурите не са достигнали своя връх, а туристите не са толкова многобройни, което е благоприятен период за посещение на Палермо. Друга идея да посетите града е по време на празника му- 14 юли-време на традиционни празненства и пищни зрелища.

 

7. Барселона, столицата на Каталуния 

Барселона е град със съблазняващ чар, който можете да откриете преминавайки от квартал в квартал. Недейте строго да планирате маршрута си, а се оставете атмосферата и енергията на този град да ви водят.
 
Сред забележителностите, които да не пропуснете са кварталът Грасия, който е съхранил във времето своята автентичност и днес символизира алтернативната испанска култура. Задължителни са също паркът Гюел, както и сградите, постоение от прочутия архитект Антонио Гауди, най-известната сред който ‘Саградата Фамилия”.  Интересен факт, свързан с нощния живтот, който да имате предвид, е, че местните жители излизат много късно и именно поради тази причина баровете са празни преди 2-3 часа сутринта. Едни от най-емблематичните клубове за града са Razzmatazz и Elrow.
 
В Барселона климатът е благоприятен през цялата година, но е препоръчително да посетите през пролетта или в средата на юни преди масовите групи от туристи да са пристигнали.

 
8.Рим-вечната столица

Град, притежаващ наследство без еквивалент, Рим  е белязал световната история. Но дори и оставяйки на заден план историята, Рим е място, което има още много какво да предложи.
 
Ако целта на пътуватето ви е посещение на културини и исторически паметници, то несъмнено трябва да видите Колизеума, Пантеона, различните музеи, а защо не и Ватикана. Но, ако посещавате Рим с цел по-скоро разходка, избягвайки реденето на дълги опашки, може да следвате маршрута Piazza del Popolo – Piazza di Spagna – fontaîne de Trevi – Piazza Venezia, който е лесно изпълним пеша.
 
Рим е град в южна Европа със средиземноморски климат, от което следва че температурите са приятни от април до началото на октомври. Въпреки това юли и август остават най-добрите месеци за посещение.


 
9. Амстердам, „Венеция на севера”

Амстердам е една от най-красивите европейски столици. Противно на масовите твърдения, има много повече, което да покаже, освен известните си кофи шоп-ове.
 
Тъй като центърът на Амстердам не е особено голям, може пеша да го разгледате, разхождайки се по каналите и малките улички. По време на разходката може да посетите също и най-големия пазар в Амстердам, а именно Алберт Маркт, където да опитате местни специалитети. Друга идея за обиколка на града е чрез корабче, придгружени от местен гид. По този начин ще научите много за историята. Задължителна спирка е къщата на Анн Франк, като е добре предварително да закупите билети за нея, за да избегнете чакане на касите.
  
Градът разкрива пълния си потенциал между май и септември. А месеците  юли и аавгуст не са за предпочитане, ако търсите спокойствие.
 
 
10. Виена, имперската столица

Виена, чиято история е беляза от династията на Хабсбургите, свидетелства и до днес за това време, чрез многобройните си паметници и архитектурно наследство.
 
За любителите на културата, изкуството и архитетурата  Виена е отличен избор. Трябва задължително  да посетите двореца Шонбрун, двореца Белведере, както и катедралата „Свети Стефан”. Не бива да пропуснете да се разходите в  парка „Пратер”, също и да се качите на Виенското колело, което разкрива спираща дъха гледа на града. Не на последно място, може да отидете на закрития пазар Naschmarkt, който датира от 16ти век.
 
Идеалният сезон за посещение на Виена е летният, в месеците между юни и септември, за да се насладите на градините, които обграждат многобройните дворци и замъци в града.

 

източник: www.cluborfei.com

Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

Tя ще може да се пълни с данните за всички места за настаняване в България.
Дата: 08 Февруари 2019

Успешно представяне на България на туристическото изложение в Истанбул

Посетителите на изложението са проявили интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас
Дата: 30 Януари 2019

ПЛАТФОРМАТА TRIPXV НА ОРФЕЙ КЛУБ УЕЛНЕС АД УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС

Орфей Клуб Уелнес АД е сред одобрените участници в националния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ.
Дата: 01 Декември 2018

„ФИЛИПОПОЛИС ТУР“ ПУСКА НА ПАЗАРА НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЛОВДИВ

Пловдивският туроператор пуска на пазара алтернативен еднодневен тур „Различният Старинен Пловдив”.
Дата: 19 Април 2018

"Филипополис тур" се включи в XV-то издание на туристическото изложение във Велико Търново

Филипополис тур взе участие за първи път в единствения специализиран форум за този вид туризъм в България.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).