категории
Новини
Дата: 14 Март 2017

Световни туроператори отчитат 25% ръст на записванията за България

Туроператорите Tomas Cook и DER Touristik отчитат 25% ръст на записванията за България към този момент за цялата 2017 г. Общо туроператорите са изпратили над 330 хил. туристи у нас през миналата година. Най-голям брой идват от Германия. Следват Австрия, Великобритания, Белгия, Щвейцария и скандинавските страни.
Това стана ясно на среща между служебният министър на туризма Стела Балтова и предстватели на компаниите, по време на международното изложение ITB в Берлин, съобщават от пресцентърът на ведомството.
Туристите на Tomas Cook и DER Touristik са доволни от качеството на българския продукт и отчитат 2% рекламации през миналата година.
По време на среща Балтова с генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай стана ясно, че човешкият ресурс е едно от от най-големите предизвикателства в туризма не само в България. Световната организация по туризъм очаква растеж на туристите по света с 3-4% спрямо миналогодишните 1.24 млрд. души.
Страната ни участва на най-голямото туристическо изложение в света ITB Берлин, което продължава до 12 март 2017 г., България се представя с национален щанд от 400 кв. м, организиран от Министерството на туризма. България е сред най-дългогодишните участници в ITB Берлин и се представя за 49-и път, като тази година съизложителите на щанда заедно с министерството са 43.

 

Източник: www.economic.bg

Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

Tя ще може да се пълни с данните за всички места за настаняване в България.
Дата: 08 Февруари 2019

Успешно представяне на България на туристическото изложение в Истанбул

Посетителите на изложението са проявили интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас
Дата: 30 Януари 2019

ПЛАТФОРМАТА TRIPXV НА ОРФЕЙ КЛУБ УЕЛНЕС АД УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС

Орфей Клуб Уелнес АД е сред одобрените участници в националния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ.
Дата: 01 Декември 2018

„ФИЛИПОПОЛИС ТУР“ ПУСКА НА ПАЗАРА НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЛОВДИВ

Пловдивският туроператор пуска на пазара алтернативен еднодневен тур „Различният Старинен Пловдив”.
Дата: 19 Април 2018

"Филипополис тур" се включи в XV-то издание на туристическото изложение във Велико Търново

Филипополис тур взе участие за първи път в единствения специализиран форум за този вид туризъм в България.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).