категории
Новини
Дата: 04 Октомври 2017

Туристическа агенция от Австралия тества резервация на хотели чрез блокчейн

Компания от Австралия, която се занимава с резервация на хотели, е разработила за нейната мисия базираната система блокчейн в партньорство с Microsoft. Използвайки като основа Azure платформа от технологичния гигант Microsoft, Webjet създали това, което те описват като начин за "създаване на независими документи и  сътрудничество без участието на доверена трета страна."

В момента компанията се занимава с тестване на блокчейн решенията за живи изпълнения, множество уеб услуги, които те управляват, както и планове за разширяване на техния брой през следващата година. Според издание на Australian Financial Review, тестването на системата е започнала преди шест месеца.

Имайте предвид, че Webjet компанията приема биткойн като средство за плащане от началото на 2015. Webjet е дружество, чиито акции се търгуват на австралийската борса за ценни книжа (австралийски борса за ценни книжа, ASX), която също е експериментирала с блокчейн. Други фирми в сектора на туризма, включително Airbnb , вече проявяват интерес към тази технология.

От компанията казват, че за тях най-важен е успехът и разширяването на пилотния проект. Джон Гушич, управляващ директор на Webjet, казва:
"Опростихме процеса на резервиране на туристическите агенции, които в бъдеще ще могат да станат допълнителен бизнес за нас, и една и съща технология може да реши проблемите извън туристическата индустрия."
 
Представители на Microsoft припомниха, че елементите Webjet ​​могат да се използват и за други задачи.
 "Да работим заедно с Webjet в реализирането на цифрова платформа, която сме създали е едно иновативно решение - блокчейн. Технологията има потенциала да бъде номер едно не само в туристическата индустрия, но и в много други области. " - така говори за проекта, Марк Русинович, отговорен за изпълнението на Microsoft Azure технологията.

 

източник: www.cluborfei.com

Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

Tя ще може да се пълни с данните за всички места за настаняване в България.
Дата: 08 Февруари 2019

Успешно представяне на България на туристическото изложение в Истанбул

Посетителите на изложението са проявили интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас
Дата: 30 Януари 2019

ПЛАТФОРМАТА TRIPXV НА ОРФЕЙ КЛУБ УЕЛНЕС АД УЧАСТВА В ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС

Орфей Клуб Уелнес АД е сред одобрените участници в националния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ.
Дата: 01 Декември 2018

„ФИЛИПОПОЛИС ТУР“ ПУСКА НА ПАЗАРА НОВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ЗА ПЛОВДИВ

Пловдивският туроператор пуска на пазара алтернативен еднодневен тур „Различният Старинен Пловдив”.
Дата: 19 Април 2018

"Филипополис тур" се включи в XV-то издание на туристическото изложение във Велико Търново

Филипополис тур взе участие за първи път в единствения специализиран форум за този вид туризъм в България.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).