категории
Новини
Дата: 06 Октомври 2017

Tайните за резервация на полет

Когато планираме почивка, като правило за всеки от нас е да спестим колкото е възможно повече пари от пътните разходи. Уверяваме ви, че ако съумеете да го направите със сигурност ще намерите много по-интересно приложение на тези пари. За щастие, знаейки няколко прости тайни, лесно можете да го направите при организиране на следващата си почивка.

Какво трябва да вземете предвид при резервация на полети, за да „хванете” оптималната цена ще ви разкрием в следващите редове.

 

1. Правило 56 дни
Ако вече имаме виза или изобщо не се изисква такава, разбира се, чакаме последните оферти и промоции, но и това не дава гаранция. И точно в деня на пътуването цените са най-високи. Разумните туристи предварително поемат грижата за билетите си. Все пак, внимавайте за началото на продажбите – обикновено това са 330 дни преди датата на пътуване, но това не е необходимо. Според проучване на годишната мета, повече от една четвърт (28 %) от цената на пътуването, можете да спестите от резервацията на полет до средната стойност от 56 дни преди пътуването. Също така, трябва да имате предвид, че оптималното време за резервация може да бъде различно в зависимост от конкретната област.

 

2. Делничен ден, вместо уикенд
Върху цените на самолетните билети влияние оказва не само деня на покупката, но също така и деня на полета. Според специалисти, най-ниските цени са във вторник, а най-скъпи в събота. Цените на полетите във вторник и събота, може да варират от 11 %.

 

3. Вечер срещу сутрин
Друг вариант, с който можете да спестите пари е времето на полета. Най-изгодно е да се лети през нощта: след 18:00 часа до 00:00 часа. Спестяванията ще бъдат малки – около 5 %, но пък няма да ви се налага да ставате рано, за да пристигнете навреме на летището. Полетите преди и след обяд – до 15:00 часа – обикновено са най-скъпите.

 

4. Очарованието на неактивния сезон
Ясно е, че в разгара на сезона цените са по-високи. В допълнение, много от авиокомпаниите повишават цените на билетите за полети по време на празниците, например в България, най-скъпите полети са за Нова година и началото на месец май. Пик летните цени са пък през месеците юли и август. Също така, при избора на дестинация, трябва да проверите дали по-това време не са планирани мащабни концерти и други събития – тъй като това също може да се отрази върху цените на билетите.

 

5. Вариации по маршрута
Конкурентни оферти от авиокомпаниите има почти постоянно. Ако сте си избрали конкретен маршрут, намерете няколко опции, така шансовете ви за намиране на евтин билет са по-големи. Препоръчваме ви постоянно да следите цените на интернет страниците на авиокомпаниите.

 

6. Полет „отклонение”
Обикновено полетите с трансфери са по-евтини от директните. Дори имате опции, за да не чакате за следващия полет на летището, да си организиране един дълъг и развлекателен ден в същия град. Така например, на летището в Сеул се организират турове за транзитните пътници. За 10 $ можете да видите храма Yongunsa или Инчеон, пещерата Гванмен и други, в зависимост от времето на престой.
Може да ви бъде интересно и да прекарате няколко часа, без дори да напускате летището. Например на летище Хелзинки – Вантаа, може да се потопите в басейн и да отидете на сауна. На международното летище Мюнхен Франц Йозеф Щраус – играят голф, а в Сингапур Чанги може да се разходите из градина с пеперуди.
Основното нещо – взимайте предвид характеристиките на транзита. Например, ще се нуждаете ли от виза за да посетите града или колко пари ще са ви нужни за дейности в летището.

 

7. Бонус точки
Друг вариант да спестите пари – бонуси от авиокопаниите. В някои от тях има програма за натрупване на точки. С такива „точки” може да си купите билет, след като сте платили таксите. Можете да използвате бонусите и за ъпгрейд или отстъпки за различни стоки и услуги: от дрехи, до такси или хотелско настаняване. Натрупването на точки е възможно, като летите с полети от избраната компания, което е особено удобно за тези от вас, които често имат бизнес пътувания, използвайки една и съща компания. Може да печелите и бонуси, ако използвате услугите на партньори на алианса. Сред тях са банки, кафенета, магазини и други организации.

 

източник: www.cluborfei.com

Дата: 04 Март 2017

Събират средства за изграждане на парк „България на длан - макети на открито“

В страната ни е открито най-старото обработено злато в света и България има потенциала да бъде една от водещите културно-исторически дестинации
Дата: 27 Февруари 2017

10 града в Европа, които задължително да посетите през 2017 - 2 част

2-ра част
Дата: 13 Февруари 2017

5 места, които задължително да посетите поне веднъж в живота си

Представяме ви 5 от най-завладяващите места в света, които трябва да посетите поне веднъж в живота си. Пригответе се...
Дата: 25 Януари 2017

Няколко съвета за опаковане на багаж

Избрахте ли си дестинация? А багажът?
Дата: 18 Януари 2017

10 града в Европа, които задължително да посетите през 2017

1-ва част
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).