категории
Новини
Дата: 09 Октомври 2017

Топ 10 причини да обичате Малта

Този красив средиземноморски остров е перфектната дестинация за почивка това лято.
Ние ви предлагаме списък с топ 10 причини да обичате Малта!

 

1. Целогодишна слънчева светлина

Не е изненада, че средиземноморският остров Малта може да се похвали с целогодишно слънце, но знаехте ли, че има и най-топлите средни температури в Европа? И два пъти годишния брой часове слънчево греене в Лондон? Или, че Валета е най-топлият столичен град в Европа през зимата? Всичко това допринася за една фантастична дестинация, която е топла и слънчева, когато и да решите да я посетите!

 

2. Плажове и заливи

От живописните пясъци на Златния залив до лазурните води на Синята лагуна на Гозо , Малта има множество прекрасни плажове и заливи, независимо дали искате да сте в сърцето на купона или да избягате от тълпите. Можете да се насладите на тихи пясъчни плажове като Paradise Bay или залива Ramla на Gozo или да се насладите на водните спортове и съоръжения на популярните плажове като залива St. George's в St. Julian's. Потопете се в кристално чистите води на басейна на Свети Петър на върха на полуострова Делимара или плажувайте около скалните басейни на Bugibba и Sliema .

 

3. Фантастична храна

Традиционната кухня на малтийските острови е вкусна смесица от влияния отвъд Средиземноморието и по-надалеч. Тя отразява кулинарните традиции на вълните на заселниците, които са оставяли своя белег на острова в продължение на много векове. Брагиоли , гарнирани с парчета говеждо месо, пълнени със зеленчуци и билки и хобс бизейет , парчета хляб с нарязани домати и лук, имат корените си в италианската кухня, докато вкусната и сладка – qubbajt ( традиционна нуга халва ) , е въведена от арабите. Други популярни ястия, които богатите включват в менюто си са:  заешка яхния, която често се сервира на фестивали, както и известния рибен пай -torta tal-lampuki. Насладете се!

 

4. Гмуркане и шнорхел

Малтийските острови са известни с едни от най-чистите води на Средиземно море, с отлична видимост до 30 метра. В резултат на това те са се превърнали в световно известна дестинация за гмуркане, с рифове, подводни пещери и развалини, които предоставят редица подводни преживявания за водолазите на всички нива. Каменният бряг е чудесно място за шнорхел; Водата е приятно топла и морето е изпълнено с пъстър морски живот.

 

5. Мистериозни древни места

Преди няколко хиляди години жителите на малтийските острови строели великолепни храмове. Те вече са признати от ЮНЕСКО като обекти на световното наследство и показват изключителна степен на технологичен опит и артистичност. Храмовете Ggantija на Гозо са считани за най-старите свободностоящи структури на земята - по-стари от Стоунхендж или египетските пирамиди. Hypogeum е най-известният древен обект на острова, огромен подземен некропол с любопитни картини и дърворезби, който датира от 3000-3 300 г. пр.н.е. и все още е забулен в мистерия.

 

6. Валета

Малтийската столица Валета е почти напълно заобиколена от морето и от отбранителни стени. Създадена за Ордена на Свети Йоан в 16 -ти век, това е прекрасен малък град от златен камък, пълен с очарователни улички и елегантни площади. Посетете великолепния дворец на великите майстори или очарователната съборна катедрала, за да получите представа за богатството и силата на Рицарите на Св. Йоан.

 

7. Прекрасен нощен живот

Малтийците обичат да празнуват, независимо дали се разхождат на брега на морето в " Свети Юлиан" или участват в традиционен фестивал. Можете да се присъедините към тях, да се обличате и да се разхождате около интелигентните нощни клубове в Пачевил, да посетите джаз бар във Валета или да се насладите на оживените кръчми в курортите около залива Св. Павел.

 

8. Рай за любителите на природата

Освен всички оживени курорти и оживена крайбрежна ивица, в Малта има и много отдалечени краища, където можете да се изгубите и да се насладите на прекрасната природа. Направете си пикник в градините на Бъкет, простор от сенчести гори или разходка из отдалечения риф на Марфа. Дори най-известните красиви места - включително Синята лагуна на Комино и Синята пещера на югоизточното крайбрежие - могат да бъдат идеални за отмора, ако имате време.

 

9. Мдина

Старинната столица на острова - Мдина седи на върха на хълма и все още е заобиколена от древни стени. В този невероятен, миниатюрен град, който е изпълнен с имения на Норман и Барок, много от които са все още родоначалниците на местната аристокрация, времето остава неподвижно. Въпреки, че Мдина се е превърнала в много популярна атракция, тя все още е спокоен и примамлив град, който може да направи деня ви завладяващ.

 

10. Средиземноморския Холивуд

Малта, може би изненадващо, е основна дестинация в Средиземно море за заснемане на филми, телевизионни сериали и реклами. Филмът, използван за заснемането на филма " Попей" през 1980 г., вече се превърна в основна туристическа атракция. Най-известно е, че Малта е едно от основните места, използвани по време на заснемането на първата поредица от Game of Thrones, но може би ще разпознаете и някои от местата във филми като „Гладиатор” и „Троя”.

 

Източник: www.cluborfei.com 

Дата: 18 Август 2014

Покана за Общо събрание на Сдружение "Клъстер - Уелнес БГ"

Покана за Общо събрание на Сдружение "Клъстер - Уелнес БГ"
Дата: 18 Август 2014

Протокол от Общо събрание на Сдружение "Клъстер-Уелнес БГ"

Протокол от Общо събрание на Сдружение "Клъстер-Уелнес БГ"
Дата: 18 Август 2014

ПОКАНА ЗА ЧЛЕНСТВО в Сдружение”Клъстер –Уелнес БГ”

Сдружение „Клъстер-Уелнес БГ” е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в частна полза по смисъла на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, регистрирана на 10.04.2013 г., което представлява интересите на своите членове и на уелнес бранша като цяло
Дата: 18 Август 2014

Сдружение "Клъстер - Уелнес БГ" участва във фестивал „Зелени дни” – гр. София от 10 до 14 май 2014 г.

Участие във фестивал „Зелени дни” – гр. София от 10 до 14 май 2014 г.
Дата: 18 Август 2014

Сдружение "Клъстер - Уелнес БГ" взе участие в XI МТИ "Културен туризъм" - Велико Търново

Сдружение „Клъстер – Уелнес БГ“ представя дейностите на всички членове
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).