категории
Новини
Дата: 10 Октомври 2017

Дигитална детоксикация: топ 10 ползи за здравето – 1 част

В тази цифрова ера на онлайн пазаруване, 4D филми, навигационни системи и социални медии, прекарваме повече време на ден пред високотехнологичните устройства, отколкото спим: 8 часа и 21 минути, за да бъдем точни. Това нарастващо пристрастяване към технологията ни прави бързо безсмислени роботи, напълно неспособни да функционират без промишлените джаджи. Първоначалната цел на технологията беше да служи на човечеството, но това може да ни нарани. Ето защо повече здравни експерти препоръчват периодична дигитална детоксикация или продължителен период без технологични устройства. Ние сме съгласни и сме съставили списък с най-добрите ползи за здравето от дигиталната детоксикация.
 
Решете зависимостта

Цифровата зависимост може да остане незабелязана, но реално, пречи на ежедневието ни. Голяма част от притежателите на мобилни телефони (28%) признават, че не шофират толкова безопасно, колкото би трябвало, докато използват мобилните си телефони. Зашеметяващите 83% от американските тийнейджъри твърдят, че играят на видео игри, докато са с други хора в една и съща стая. И докъдето има интернет, 92% от тийнейджърите съобщават, че ще бъдат онлайн ежедневно, а 24% от потребителите имат достъп до интернет чрез лаптопи, таблети и мобилни устройства. Да вземем почивка ни учи, че можем да живеем без постоянно стимулиране и може да ни помогне за намаляване зависимостта от електрониката.

 

Намалете депресията и тревожността
Твърде много от всичко е лошо за вас. Същото важи и за технологиите. Изследванията показват положителната корелация между прекомерното използване на технологиите и тревожността. Тревожността е свързана с освобождаването на допамин, който получаваме, когато получаваме стимуланти като социални медийни известия или текстови съобщения. Това на свой ред насърчава търсенето на удоволствие или търсенето на валидация, което създава среда за умствено страдание. Изследванията също така показват, че използването на цифрови устройства за целите на избягване е друг важен фактор за тревожността и депресията, свързани с технологиите.

 

Бъдете по-приветливи
Друго предимство за запазването на цялата електроника е, че това ще ви позволи да установите добрите маниери и уменията на хората. Ако някога сте седнали срещу някой на масата, който е направил повече контакт с телефона, отколкото с очите, може би ще знаете точно за какво говорим. Мобилните телефони и други приспособления позволяват на хората да гледат надолу и далеч от заобикалящата ги среда, като им осигуряват затворено и недостъпно поведение. Дигиталната детоксикация има потенциала да ви принуди да излезете от тази нездравословна зона на комфорт.

 

Изграждане на връзки
В проучване на "Форбс" 3 от 5 души твърдят, че прекарват повече време със своите цифрови устройства, отколкото с партньорите си. Това може да представлява заплаха за изграждането и поддържането на реални връзки. Следващият път, когато излезете на вечеря, опитайте да оставите своя мобилен телефон и други устройства у дома. Вашата половинка ще ви благодари.

 

Увеличете производителността на работата
Въпреки че технологичният напредък спомогна за развитието на много компании, служителите отделят твърде много време на технологиите. Проучванията показват, че средният офис работник губи поне една трета от деня поради технологията. Неотдавнашно проучване разкрива, че 60% от работодателите трябва да се консултират с най-малко 10 служители на ден, за да свършат работата си. Технологията има огромни предимства на работното място, но времето за изразходване на имейли, проверката на личните страници на facebook и реагирането на текстовите съобщения може да бъде значително намалено, ако се извърши съкращаване. Очаквайте 2-ра част!

 

Източник: www.cluborfei.com 

Дата: 04 Октомври 2017

Туристическа агенция от Австралия тества резервация на хотели чрез блокчейн

Компания от Австралия, която се занимава с резервация на хотели, е разработила за нейната мисия базираната система блокчейн в партньорство с Microsoft.
Дата: 21 Март 2017

Kултурния туризъм в България ще се промотира с С 92 хил. лв.

Министерството на туризма стартира проект, половината от който е финансиран с европейски пари
Дата: 17 Март 2017

Санторини - луксозна красота и прекрасна почивка

Oстров Санторини - идеалното място, където да прекарате лятната си почивка.
Дата: 14 Март 2017

Световни туроператори отчитат 25% ръст на записванията за България

Най-голям брой идват от Германия
Дата: 04 Март 2017

Събират средства за изграждане на парк „България на длан - макети на открито“

В страната ни е открито най-старото обработено злато в света и България има потенциала да бъде една от водещите културно-исторически дестинации
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).