категории
Новини
Дата: 11 Октомври 2017

Дигитална детоксикация : топ 10 ползи за здравето – 2 част

Бъдете учтиви
Проучване от 2009 г. установи, че над 90% от студентите вярват, че е грубо да използват мобилни телефони в киното, но въпреки това една четвърт от тях продължават да го правят. Смущаващата светлина, излъчваща от седалката ви, предизвиква раздразнение за всички около вас. Разсейванията, причинени от цифрови устройства (като светлина и звук), могат да бъдат раздразнителни за другите около вас. Вместо да ровичкате в телефона си в киното, салона за красота или в магазините за хранителни стоки, опитайте да го изключите и да запазите обществения мир.

 

Направете децата активни
Намаляването на физическата активност, особено при децата, се влошава с напредването на цифровите технологии. Децата не играят навън толкова, колкото са свикнали. Докато днешната младеж играе навън за по-малко от 5 часа всеки уикенд, децата, които растат преди 90-те години на миналия век играят навън за средно 9 часа всеки уикенд. Цифровите устройства могат да получат голяма част от вината за този спад. Технологията играе огромна роля в живота на децата днес, а някои твърдят, че има твърде голяма роля. Чудесен начин за насърчаване на по-активен начин на живот за децата е да се ограничи техният достъп до технологиите.
Да започнете дигитална детоксикация е чудесен начин да доведете децата си до по-голяма активност.

 

Пестете пари
Не е изненада, че голяма част от заплатата на всички е предназначена за компании за мобилни телефони, телевизионни компании и компании с Wi-Fi. Ако се борите с месечните плащания на сметки или спестявате пари, трябва да обмислите ограничаване от всички технологии. Тази детоксикация ще даде на вашия портфейл приятна изненада.

 

Насърчаване за по-добър сън
Смущаването на съня, причинено от високотехнологичните приспособления, е друга причина за психологическо безпокойство. Трудността, причинена от изкуствената светлина, ви кара да се чувствате по-будни, отколкото сте наистина, което потенциално може да попречи на качеството на съня ви. Препоръчваме ви да си дадете поне два часа свободно време преди лягане.

 

Насърчаване на здравословни навици
Технологичният институт в Рочестър публикува изследване, което разкрива, че учениците са по-склонни да се хранят, докато се вглеждат в цифровите медии, отколкото на масата за вечеря. Това означава, че храненето вече се е превърнало в многозадачна дейност, а не в социално и любящо преживяване. Това може да попречи на учениците да се хранят съзнателно, което може да насърчи нездравословни хранителни навици като преяждане. Дигиталната детоксикация е чудесен начин за насърчаване на здравословно и съзнателно хранене.

 

 

Източник: www.cluborfei.com

Дата: 16 Април 2018

„Филипополис тур” - Пловдив стана официален член на Aсоциацията на българските туроператори И туристически агенти

„Филипополис тур” - Пловдив стана официален член на Aсоциацията на българските туроператори И туристически агенти
Дата: 18 Октомври 2017

Смарт бъдещето - Дубай привлича туристи на базата на Блокчейн

Градските власти се надяват да улеснят бизнеса и живота си с помощта на новата технология, която вече е привлякла вниманието на редица компании.
Дата: 10 Октомври 2017

Дигитална детоксикация: топ 10 ползи за здравето – 1 част

Прекарваме повече време на ден пред високотехнологичните устройства, отколкото спим: 8 часа и 21 минути, за да бъдем точни.
Дата: 09 Октомври 2017

Топ 10 причини да обичате Малта

Този красив средиземноморски остров е перфектната дестинация за почивка това лято.
Дата: 06 Октомври 2017

Tайните за резервация на полет

Когато планираме почивка, като правило за всеки от нас е да спестим колкото е възможно повече пари от пътните разходи.
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).