категории
Новини
Дата: 18 Октомври 2017

Смарт бъдещето - Дубай привлича туристи на базата на Блокчейн

Градските власти се надяват да улеснят бизнеса и живота си с помощта на новата технология, която вече е привлякла вниманието на редица компании.

 

Фондацията Dubai Future започна работа по създаването на нова програма стимулираща туризма под наименованието Дубайски точки (Dubai Points). Системата е разработена на платформа на базата на блокчейн и лоялна договор технология Loyyal.

 

"Тази програма е доказателство, че блокчейн не се ограничава до финансови транзакции, а може да се използва по много начини, включително насърчаване на туризма", каза Сейф Aл Алели, главен изпълнителен директор на Фондация Dubai Future.
Дубайските точки ще могат да бъдат печелени и изкупувани в участващите местоположения въз основа на уникалния начин на живот на туристите, както и произволен брой други данни, като например време от деня , поведението му в миналото, местоположение, възраст и т.н. Сред потвърдените участници вече са една от местните авиокомпании, Jumeirah, Flyin, Privity, Digitus, Международния център за кулинарното изкуство Дубай, SquareCircle Tech, Фондация Dubai Future и на други компании.

 

"Това е първата по рода си програма за стимул на туризма, както и най-големият съвместен проект на публично-частни партньорства с използването на технологии блокчейн и интелигентни договори. Искаме Дубай да се превърне в най-щастливият град в света до 2020 г. Тази програма помага на Дубай и дава възможност за персонализиране и лична връзка с всеки посетител ", казва Грег Симон, главен изпълнителен директор и съосновател на Loyyal.

 

"Много туристи, посещаващи Дубай, се лишават от възможността да се потопят в богатата история и култура на това място.
Програмата за точки в Дубай ще стимулира туристите да посещават други места, които да бъдат подходящи за техните предпочитания, като това ще ги възнаграждава с бонус точки, които могат да бъдат изразходвани, въз основа на техните предпочитания, "- казва Шон Денис, главен оперативен директор и съосновател на Loyyal.
Когато потребителите изтеглят Loyyal приложението, от Google или App Store на Apple, те преминават през процес на регистрация, който помага да се формира основата на идентификационния им номер за блокчейн на тези дейности.

 

Посетителите могат да потвърдят, че са посетили обектите посредством метода на геолокация или с добавена реалност функция на приложението, което позволява на потребителя да направите снимка на обекта и да печели награди чрез точките, които събира.
Точките могат да се използват за допълнителни печалби като натрупване на баланс в SIM картата, храни и напитки, или организиране на частни автомобилни услуги, например.

 

Преди дни стана известно, че люксембургският клон на Делойт, (голяма международна компания, предлагаща одит и счетоводни услуги), си сътрудничи с Loyyal и четири други стартиращи фирми, за да предложи на своите клиенти нови блокчейн решения. Сега Делойт създава двадесет прототипа на блокчейн технологии за различни приложения, включително цифрова интензификация, цифрово банкиране, международни плащания, лоялност и бонус системи, инвестиции и застраховки.

 

източник: www.cluborfei.com

Дата: 17 Октомври 2014

Бранимир Ботев откри международното изложение ПЛАНИНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Служебният заместник-министър на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев откри в Пампорово 11-то издание на Международното туристически изложение "Планините на България - гостоприемство в четири сезона"
Дата: 23 Септември 2014

НОВИНИ ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ TOP RESA В ПАРИЖ

Туристическото райониране в България придоби ускорение след откриване на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) Top Resa в Париж.
Дата: 23 Септември 2014

Участие на Сдружение "Клъстер - Уелнес БГ" в Top Resa, Париж

Дата: 17 Септември 2014

Сдружение "Клъстер - Уелнес БГ" с участие в туристическото изложение Top Resa

Сдружение "Клъстер - Уелнес БГ" ще вземе участие в най - голямото туристическо излажение във Франция, Париж - Top Resa
Дата: 29 Август 2014

ПУБЛИЧНА ПОКАНА №1/29.08.14 г.

Организиране и провеждане на конференции за представяне на Сдружение "Клъстер-Уелнес БГ" и организиране и провеждане на семинари за популяризиране на клъстера и уеб-портала Сдружение "Клъстер-Уелнес БГ"
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).