категории
Новини
Дата: 22 Февруари 2019

Ангелкова представи Централизираната туристическа система

От утре започва работа дългоочакваната Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). В продължение на седем месеца тя ще се пълни с данните на всички лицензирани места за настаняване и от 1 октомври базата данни трябва да е пълна. До тази централизирана система достъп ще имат Националната агенция за приходите (НАП), МВР и общинските администрации.
 
„Системата свързва в реално време по защитени канали регистрите на хотелите, или по-скоро всичките места за настаняване на НАП, на МВР и на общините, както и разбира се, на Министерството на туризма, който е централен администратор“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която представи системата, цитирана от „Фокус“. Според нея Единната система ще помогне за изсветляването на туристическия сектор.
 
„Тази система е дълго чакана от всички, защото освен до изсветляване на сектора и това да имаме много по-голяма яснота какви са платените туристически данъци, от кого и съответно кога, ще имаме възможност да правим редица анализи, свързани с определянето на основните ни целеви пазари и съответно на туристите, които посещават нашата страна“, каза още Ангелкова.

 

По думите ѝ от утре Министерството на туризма ще стартира въвеждането на базата данни, с която системата ЕСТИ трябва да се напълни. „За да може тя да функционира, е необходимо да бъдат въведени първоначално абсолютно всички данни, които се намират в регистрите на общините и съответно хотелиерите могат да започнат да се включват в системата - дали чрез единен уеб интерфейс или система в система, чрез съществуващите хотелски софтуери. Ние сме дали различни възможности, така че това не оскъпява услугата - нито за общините, нито за хотелиерите“, посочи Ангелкова, като поясни, че това означава, че услугата няма да струва нищо.
 

„За да имаме максимално време за обучение, както на представителите на общините, които ще работят със системата, така и на туристическия сектор въвеждаме т. нар. „супер потребител“, който само и единствено ще има право да въвежда в системата, на базата на другата новост - универсален идентификационен код, който даваме за място за настаняване, за да се избегнат дублажи, за да може всеки хотел да има отделна партида и съответно всеки, който се интересува от това място за настаняване - да знае какво е движението по него“, каза още тя.

 

Източник: www.economic.bg 

 

Дата: 29 Ноември 2016

10 града в Русия, които може да посетите за Нова Година

Чудесна възможност за всеки, който не знае къде да празнува празниците.
Дата: 25 Ноември 2016

Пловдив с престижна номинация за Лидер в туризма на Балканите

Второто издание на Balkan Awards for Tourism Industry 2016 ще се състои на 1 декември в София
Дата: 02 Ноември 2016

5 летища, които предлагат безплатни екскурзии за пътниците между полетите

Някои от летищата предоставят на своите пътници възможността за безплатни турове и и нещо повече!
Дата: 27 Октомври 2016

Най-добрите коледни пазари в Европа – 3 част

Част 3
Дата: 21 Октомври 2016

Най-добрите коледни пазари в Европа – 2 част

Част 2
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).