категории
Обекти - ресторанти

Резиденция "Тракийски стан"

200 – годишният дом на доктор Владо  -  великолепие от

архитектура и дърворезба

Историите на хиляди спасени човешки животи са запазени между стените в дома на д-р Михаил Владо. Внушителната постройка се намира на ул. „Пълдин” в Стария град и е построена в началото на 19 век в стила на ранните несиметрични къщи. Триетажната сграда е разположена в западната част на неголям двор с отворена към него фасада.

Вътрешното стълбище води към чардак на втория етаж, от който се открива великолепна панорамна гледка към града. Стаите са богато украсени с дърворезби, ажурни розети, дървени орнаменти на повече от 200 години и вградени в стените долапи. В някогашната приемна на прочутия пловдивски изцерител и до днес е запазен таванът, който е истинско произведение на изкуството. Флоралните орнаменти, ръчно изработени от дърво, са боядисани в оранжево, зелено, синьо и жълто. Полюлеят пък, донесен от някое от многобройните пътувания на доктор Владо по света, съчетава ковано желязо с виенско стъкло.

Контактна информация
Моля, попълнете по-долу формата за запитване:
календар събития
членове

Алекс 2002 ЕООД

Фирма "Алекс 2002" ЕООД е член и един от осемте основатели на Сдружение „Клъстер -Уелнес БГ", кооперирани на вертикален принцип. Учредители на Сдружението са иновативни фирми, ръководени от хора, които ценят образованието, отдадени са на общността и работят за колективна визия на съответната индустрия.

ТиЕл Студио

Ние сме творческа компания с много идеи в уеб и графичния дизайн. Ние се опитваме да направим най-добрата симбиоза между нашата гледна точка и желанията на клиентите.

Филипополис тур ООД

Туристическа компания "Филипополис тур " ООД е лицензиран туроператор с № 05396, издаден от Министерство на Икономиката. "Филипополис тур" ООД притежава застрахователен сертификат "Туроператорска отговорност" към застрахователна полица № 13160101500000002 на ЗК "Алианс България"АД. "Филипополис тур" е член на АБТТА (АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНТИ).